Principal esports i esbarjo

Trofeu Turístic, cursa de motos

Vídeo: PRIMERA CURSA DE QUADRESISTÈNCIA A MASLLORENÇ 2024, Juny

Anonim

Carreres de trofeus turístics, més coneguts i exigents de les curses europees de motos. La primera carrera el 1907 a l'illa de Man a la costa nord-oest d'Anglaterra, la cursa va atreure a molts motoristes de tot Anglaterra i del continent europeu. La cursa estava originalment destinada a motocicletes "similars a les venudes per al públic", anomenades màquines turístiques, i aviat es va convertir en el trofeu turístic. El 1911, el curs es va canviar a un 37 1 / 2 -milla (60,5 quilòmetres), més tard, un 37 3 / 4-milla, ruta des del nivell del mar cap a les muntanyes i la tornada, amb més de 200 revolts al llarg del camí. La cursa s’ha realitzat en diverses divisions determinades per la mida del cicle i l’experiència del corredor. També s’han celebrat curses de sidecar. L’experiència dels pilots anglesos en el recorregut va ajudar a crear l’avantguarda inicial d’aquest país en les curses i fabricació de motos. A partir de finals dels anys trenta, les màquines italianes també van guanyar i, a partir dels anys seixanta, les màquines japoneses. Des del 1976, el Trofeu Turístic deixa de ser una cita mundialista. De vegades s’utilitza el terme trofeu turístic per a qualsevol cursa de motos de pista de terra en què hi ha voltes tant a la dreta com a l’esquerra, així com a salts d’estil de cursa.